Поли близо до финал?
Сряда, 11 Май 2011 23:22

Първата генерална репетиция на Поли.

От доста време България не е била толкова близо до финал на Евровизия. Страната ни все още не е сред фаворитите за промоция, но според букмейкърите разликата се стопява с всяка изминала минута.

Доскоро се считаше, че класиране на финала е малко вероятно. Поли обаче се раздаде максимално на втората генерална репетиция днес и коефициентът й започна да пада. Важно е да се отбележи и че националните журита, които дават 50% от вота, гласуваха именно след като гледаха втората репетиция. Телевизионният екип на Евровизия също се справи на ниво със заснемането на изпълнението.

По време на репетициите пък изключително забавната водеща на шоуто Анке Енгелке използваше всяка една пауза, за да запее "На инат, на инат...", като заменяше следващите думи с измислен "български". Комедийната актриса се справяше доста добре с нашата песен заради сериозния си стаж като певица.

Приятно впечатление направиха и аплодисментите на няколкостотин чуждестранни журналисти в пресцентъра. При повечето изпълнения залата оставаше тиха, каквато беше и реакцията предните две години по време на нашите песни.

В момента България и Латвия са най-близо до списъка с фаворитите и ако има няколко изненади като на първия полуфинал, най-вероятно това ще са страните, които ще се промъкнат. За сравнение коефициентът за Поли да мине ситото е около 2.30, а от първия полуфинал се класираха Швейцария, Исландия и Литва с доста по-високи ставки (между 3.00 и 7.00).

Hits: 1078

Коментара (0)

Напиши коментар

smaller | bigger

busy