Лена или Сафура?
Събота, 29 Май 2010 13:30

Най-непредвидимият финал от доста години насам очакваме тази вечер. Азерката Сафура бе голямата фаворитка на букмейкърите, но й се падна да пее първа и коефициентът рязко тръгна нагоре. В същото време най-голямата й конкурентка - Лена от Германия, ще пее в края на програмата, което сериозно засилва шансовете й. Сега въпросът е ще успее ли добрият жребий да победи политическия вот.

Не трябва обаче да забравяме още няколко сериозни претендента. Арменката Ева Ривас също имаше късмета да пее накрая. Страната й се радва на мощната подкрепа на арменската диаспора в Европа. Все пак, като че ли нещо липсва на изпълнението й, заради което остава трети фаворит.

Ако приемем, че това са трите основни претендента за спечелване на конкурса, борбата за четвъртото място е голяма. Фаворит на букмейкърите е Израел, но добри шансове имат и Турция. С по-малки шансове са Дания, Белгия и Румъния.

Изводът е, че поне първите пет от изредените страни имат своя шанс да спечели конкурса и ни очаква един от най-вълнуващите финали.

Hits: 983

Коментара (0)

Напиши коментар

smaller | bigger

busy