Втори полуфинал
Четвъртък, 27 Май 2010 10:02

Реакции на публиката по време на репетицията на Миро.

След като първия полуфинал премина само с една изненада, тук настроенията са, че това ще се случи и във втория. Няма да изреждаме фаворитите, защото може да ги проверите в повечето букмейкъри. Все пак ще се опитаме да обобщим отново изпълненията, като сме включили и малко снимки.

Литва - Едно от най-свежите изпълнения тази година. Въпреки че силно се надяваме на изненада, литовците най-вероятно няма да се класират. Това, че са първи също допринася за ниските им шансове.

Армения - Твърдо класиране със сериозен потенциал за спечелване на конкурса. Въпреки че хореографията леко куца, арменката е енергична и радва слуха и очите.

Израел - Твърдо класиране за финала, но като че ли песента е малко надценявана и едва ли е сред тези имащи шанс за спечелване на конкурса.

Дания - Друга песен, което е считана за сигурно класиране за финала. Според нас обаче именно тук има малка вероятност за изненада. За спечелване на конкурса пък въобще не може и да става дума. Изпълнителите имат проблеми на моменти, а и песента не блести с оригиналност.

Швейцария - Френският е официален език на конкурса, но изпълнителите, които го използват, отдавна не се радват на успех. Един от сигурните участници, които си заминават след днес.

Швеция - Едно от най-приятните изпълнения с лек потенциал дори за спечелване на конкурса. От шведския щаб дори са си платили за светещи пръчки, чрез които публиката се включва в хореографията по време на песента.

Азербайджан - Фаворитката за спечелване на конкурса трудно би се провалила още на полуфинала. Сафура все още не ни е убедила обаче, че е категоричният победител.

Украйна - Това е песента, за която се счита, че е на ръба на класирането. Изпълнителката показва глас и музикалният съпровод прави впечатление, но определено преминаването в следващата фаза не е гарантирано.

Холандия - Един друг участник, който няма как да се класира за финала. Холандски фолклор, който ни връща десетки години назад в историята на конкурса.

Румъния - Не е най-сигурният класиращ се, но песента е прилична и съседите ни най-вероятно преминават.

Словения - Най-слабият участник не само в този полуфинал, но и в конкурса изобщо. Неумел опит за съчетаване на рок с народна музика. Сигурен провал.

Ирландия - Певицата е печелила вече конкурса и гласовите й възможности не подлежат на съмнение. Доста вероятно преминаване на полуфинала, но най-вероятно силите й ще стигнат само дотам.


България - За съжаление Миро почти със сигурност няма да премине това сито. Сред основните причини е и хроничната ни липса на приятелски държави.

Кипър - Още една страна считана за аутсайдер. Все пак уелските изпълнители имат потенциал да поднесат изненада.

Хърватия - Песента е считана за най-големия фаворит сред балканските тази година, така че ще бъде много голяма изненада, ако не се класира.

Грузия - Добрият жребий и глас на изпълнителката дават много добри шансове за класиране.

Турция - Страната се представя изключително силно на конкурса и всяка година турското преминаване на полуфинала не подлежи на съмнение.

Hits: 996

Коментара (0)

Напиши коментар

smaller | bigger

busy