Здравей, Осло!
Вторник, 25 Май 2010 15:13

На този поздрав се натъкваме на входа на пресцентъра...

Вече сме в далечно Осло и ще се опитаме да ви разкажем за предстоящия полуфинал. Този път ще има по-малко снимки от миналата година, защото норвежките организатори сериозно са ограничили достъпа до сцената за журналисти. От друга страна на официалния сайт вече има множество записи с високо качество от репетициите и пресконференциите на изпълнителите.

Сцената в Осло е доста по-семпла, от това, което видяхме миналата година. В програмата за първия полуфинал няма и кой знае какво шоу. На генералните репетиции пък за първи път не присъстваше публика и изпълнителите трябваше да пеят всеки път пред празна зала. Ето малко информация за предстоящия тази вечер полуфинал:

Молдова - Класически диско ритъм, който традиционно се радва на успех в Евровизия. Представянето е свежо и страната е сред фаворитите за класиране. Подходящо парче за откриване.

Русия - Песен с неопределен стил, която не се радва на голяма популярност тук. Все пак Русия има много приятелски страни в конкурса и се очаква да преминат първото сито.

Естония - Едно от най-стилните изпълнения откъм музика и сценично представяне. За съжаление изпълнителят, като че ли остава неразбран и песента не е сред фаворитите. Все пак се надяваме на изненада, тъй като от този полуфинал отсъстват големите фаворити.

Словакия - Друга много приятна песен, пренасяща ни в горите на Словакия. На моменти изпълнителката е несигурна, което може да й изиграе лоша шега, но песента е определяна за фаворит да се класира.

Финландия - Двете финландки имат изключително позитивно излъчване. Много добре се получава и флиртът им с камерата. Въпреки че първоначално не бяха сред фаворитите, доста от хората видели изпълнението им са убедени, че ще се класират.

Латвия - Интересна песен, която обаче прави силно впечатление с не особено високите вокални възможности на певицата и странното сценично поведение. Най-вероятен провал...

Сърбия - Според нас тази година Горан Брегович не се е представил на ниво. Очевидно сърбите си харесват парчето, а и западняците тук го считат за класическо балканско изпълнение. Въпреки това ставаме свидетели на една от най-слабите хореографии и странни костюми на изпълнителите. Голям фаворит за минаване на полуфинала, но предимно заради сръбските приятели и традиции в конкурса.

Босна и Херцеговина - Популярен изпълнител в страните от бивша Югославия. Вероятно това и добрите вокални способности ще му помогнат да мине полуфинала, но изпълнението е едно от скучните.

Полша - Заедно с Македония това е най-слабата песен този полуфинал и почти със сигурност няма да се класира.

Белгия - Песен, която ще се хареса на определена аудитория и почти със сигурност ще се класира.

Малта - Добро изпълнение на поредната малтийска дива. Проблемът е, че бавната песен тотално е засенчена от енергичното изпълнение на следващата участничка, която също показва завидни гласови данни.

Албания - По традиция страната винаги показва високо ниво в музикално отношение и тази година също ще се класира безпроблемно.

Гърция - Съседите определено сваля нивото тази година. Песента е енергична, но неприятно впечатление правят ориенталските мотиви и лошата сценография. Въпрки това, може би заради традициите си в конкурса, Гърция е считана за сигурен финалист.

Португалия - Приятна песен и изпълнителка. Въпреки че сме фенове на изпълнението, страната няма приятели в конкурса и всички очакват пореден провал.

Македония - Слаба песен в музикално и сценично отношение. Фаворит за отпадане от конкурса.

Беларус - Стилът се харесва от Запада, а изпълнителите са от Изтока. Може би затова песента е фаворит за класиране, но изпълнението е скучно и нищо чудно да станем свидетели на изненада.

Исландия - Считана за един от големите фаворити за класиране. Песента и изпълнението се харесват много от западняците в пресцентъра.

 

Ето и какво очакват да се случи на полуфиналите акредитираните журналисти.

 

Hits: 1021

Коментара (0)

Напиши коментар

smaller | bigger

busy